



VISANCOR - 30x8,9g
- Ilość(szt.) szt
- 42,62 €
Opakowanie zawiera 30x8,9g
Gluten: | NIE |
Laktoza: | NIE |
Produkt Wegański: | TAK |
Drożdże: | NIE |
Produkt wegetariański: | tak |
Cukier: | nie |
VISANCOR zawiera tiaminę, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu serca oraz betainę, foliany, witaminę B6 i witaminę B12, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu homocysteiny.
Składniki: glicyna, chlorowodorek betainy, mleczan magnezu, N-acetylo-L-karnityna, tauryna, D-ryboza, N-acetylo-L-cysteina, monoazotan tiaminy, pirydoksalo-5-fosforan, L-metylofolian wapnia, metylokobalamina.
Składniki odżywcze aktywne w dziennej porcji: | 1 saszetka | % RWS* |
---|---|---|
Tiamina | 100 mg | 9091 |
Witamina B6 | 18 mg | 1286 |
Witamina B12 | 100 µg | 4000 |
Kwas foliowy | 600 µg | 300 |
Magnez | 150 mg | 40 |
Betaina | 1500 mg | ** |
Glicyna | 2000 mg | ** |
Tauryna | 1000 mg | ** |
Acetylo-L-karnityna W tym L-karnityna |
1000 mg 793 mg |
** ** |
D-ryboza | 1000 mg | ** |
N-acetylo-L-cysteina | 150 mg | ** |
* RWS Referencyjna Wartość Spożycia dla osób dorosłych
** RWS nie ustalono
Sposób użycia : 1 saszetka dziennie, rozpuścić zawartość w wodzie lub soku i wypić., Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 1,5 g betainy dziennie (1 saszetka). Dzienne spożycie betainy, przekraczające 4 g, może znacznie zwiększyć poziom cholesterolu we krwi.
Przechowywanie: Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej.
UWAGA : Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą. Osoby z chorobą wrzodową żołądka i/lub dwunastnicy powinny przed zastosowaniem suplementu skonsultować się z lekarzem. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Na terenie zakładu produkcyjnego mogą znajdować się następujące alergeny: zboża zawierające gluten i ich przetwory, ryby i ich przetwory, soja i jej przetwory, seler i jego przetwory, łubin i produkty pochodne, skorupiaki i produkty pochodne.
Pochodzenie: Polska